5 maj 2018
15:00

Bergnäsets AIK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Bergnäsets AIK

Hemma på Riavallen får OAFF inkassera årets första förlust, 0-4 (0-2) mot Bergnäset.
OA inleder bra och redan i andra minuten nickar Johan Svanlöv tätt utanför på lagets första hörna. Efter fem fina OA-minuter börjar BAIK alltmer få tag i bollen och dom skapar sitt första läge i den 6:e minuten men skottet går utanför. I den 11:e minuten missar vi markeringen vid ett inkast vilket Bergnäset utnyttjar, kommer loss på vänsterkanten och inspelet når Peter Ekman som från ca 10 meter sätter en hård bredsida upp i Felles vänstra kryss till 0-1. Efter baklängesmålet tappar OA det offensiva spelet och man skapar inga riktiga chanser under resten av halvleken. BAIK har inte heller några superlägen men i den 32:a minuten tappar vi bollen på mittplan, snabb kontring och inspel från vänster in i vårt straffområde där BAIK är på vippen att få in bollen men en OAFF-fot rensar till slut bort bollen. På Bergnäsets andra hörna som kommer i den 41:a minuten dimper bollen in framför vårt mål och Peter Ekman kan nicka in 0-2. Halvleken avslutas med att BAIK;s Robin Gälman tar sig igenom och lossar ett vinkelskott från 7-8 meter men träffar utsidan av burgaveln. Vi går till paus med underläge 0-2 vilket kanske är ett mål för stort sett till spelet ute på plan.

Andra halvlek blir den första lik, bra start men ett ödesdigert misstag på egen planhalva och inspel till frie Robin Gälman som rullar in 0-3 i den 50:e matchminuten. I den 58:e minuten kommer en BAIK:are igenom men en utrusande Felle slajdar bort bollen. Minuten senare är en BAIK:are igenom och fälls med straff som följd. Viktor Lidén bredsidar säkert in 0-4. Resten av matchen spelar Bergnäset på resultatet och tillåter inte OAFF att skapa några vassare chanser, dom bästa är en tåjagare över av Johan S samt en nick av Anders Palo som dock går inom räckhåll för målvakten. Sista chansen får BAIK när man från bra läge skjuter rakt på Felle.

Sett över två halvlekar är det en underlig match på Riavallen, siffrorna 0-4 speglar inte riktigt händelserna på plan men Bergnäset var effektiva denna dag där segern ändå är helt rättvis. OAFF kom inte upp i den standard laget visat tidigare, försvarsspelet var slarvigt med missar i markering och man satte kompisen i svåra lägen med att vänta för länge med passningen. Nisse Kenttä och Anders Palo får bästa betygen. På mittfältet fick vi inte igång spelet men Johan Svanlöv och John Kalla är godkända. Framåt körde vi fast och i vårt anfallsspel hände inte mycket. I Bergnäset går plussen till målvakten Simon Lundberg, backlinjens Viktor Liden, mittfältaren Robin Gälman samt tvåmålsskytten Peter Ekman. Domartrion med huvuddomare Johan Nyström gör en riktigt bra match.
Hörnor: 2-3, gula kort: 1-2

Laget: Felle - Liam, Kotten (ut 25), Palo, Nisse - John (ut 87), Hector (ut 75), Mäki, Svanlöv - Borri (ut 75), Adam
Ers: Hugo (in 25), Johan P (in 75), Younes (in 75), Joel O (in 87)